Kladdkaka med vitchoklad

Jag bakade en asgod kladdkaka imorse och tänkte nu dela med mig av den underbara kaka.

Ingredienser

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Glasyren:

1/2 dl Grädde
1 hel stor vanlig Marabou chokladkaka


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, mjöl och ev smaksättning. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.


Då kakan är rätt mäktig och söt så räcker den länge eller man kan bjuda många :)

Om ni testar och gör den så skriv gärna då om vad ni tyckte om den

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0