Kladdkaka med vitchoklad
Jag bakade en asgod kladdkaka imorse och tänkte nu dela med mig av den underbara kaka.
Ingredienser
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyren:
1/2 dl Grädde
1 hel stor vanlig Marabou chokladkaka
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyren:
1/2 dl Grädde
1 hel stor vanlig Marabou chokladkaka
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, mjöl och ev smaksättning. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Då kakan är rätt mäktig och söt så räcker den länge eller man kan bjuda många :)
Om ni testar och gör den så skriv gärna då om vad ni tyckte om den
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Då kakan är rätt mäktig och söt så räcker den länge eller man kan bjuda många :)
Om ni testar och gör den så skriv gärna då om vad ni tyckte om den
Kommentarer
Trackback